Maj - 25 - E Enjte

Dhe në asnjë tjetër nuk ka shpëtim, sepse nuk ka asnjë emër tjetër nën qiell që u është dhënë njerëzve dhe me anë të të cilit duhet të shpëtohemi.
Veprat e Apostujve 4:12

Një misionar na ka dhënë njoft imin e mëposht ëm:

Kohët e fundit u ndalëm te një kiosk me pije freskuese në buzë të një lumi për të biseduar me turistët. Filluam të fl isnim për krijimin e mrekullueshëm të Perëndisë dhe për Fjalën e Tij, dhe arritëm të dëshmonim për ungjillin e dashurisë së Perëndisë dhe shpëtimin në Jezu Krishtin. Ata dëgjuan të gjithë me vëmendje dhe askush nuk kundërshtoi. Madje disa tundën kokën në shenjë pajtimi. Pastaj një burrë i moshuar pastroi fytin dhe tha: «Sigurisht që besimi juaj do lavdëruar. Kam parë në disa raste se si mësimet tuaja kanë krijuar zemra të reja.»

U gëzova tek dëgjova një koment të tillë dhe e pyeta burrin: «Por ju vetë? A nuk do t’ju pëlqente t’i përkisnit Zotit Jezus dhe të merrnit paqe me Perëndinë? A nuk dëshironi të shpëtoheni nga gjykimi i ardhshëm dhe vuajtja e përjetshme?» «Ah, unë jam tepër i vjetër. Jam 72 vjeç,» – u përgjigj. – «S’ka ç’bëhet më për mua!» Pastaj i thashë: «Po sikur të binit në lumin pranë dhe dikush të donte t’ju tërhiqte. A do të thoshit: “Mos u mundo. Jam tepër i vjetër. Jam 72 vjeç!”» Zotërisë së moshuar iu desh të qeshte dhe tha: «Këtu keni të drejtë, por....»

Fjala «por» ka qenë vdekjeprurëse për shumë veta që nuk e kanë pranuar Zotin Jezus si Shpëtimtarin e tyre. Ata nuk janë kujdesur kështu të sigurojnë sigurinë dhe gëzimin e përjetshëm. Ka qenë moskokëçarje e plotë nga ana e tyre! Apostull Pjetri tha: «Duhet të shpëtohemi!»