квітень - 23 - неділя

Коли за нас Бог, то хто проти нас? Той же, Хто Сина Свого не пожалів, але видав Його за всіх нас, – як же не дав би Він нам із Ним і всього?
Рим. 8,31.32

Давайте будемо більше довіряти Йому, давайте будемо прагнути отримати від Нього ще більшого (в Того, хто не пожалів для нас свого Сина, безліч благословень). Результатом цього будуть не невиправдані очікування, а смиренне відчуття величі Його дарунку. Чим більш ми перебуватимемо в такому стані, тим гостріше будемо відчувати та бачити, що Бог за нас, що Христос пролив кров та помер за нас, ворогів, і що Отець віддав свого Сина, коли ми були нечестивими.

Це благословенне видовище для віри, та ніщо окрім віри не може цього бачити; і, бачачи це, ми можемо бачити, що все наше. Маючи Христа, ми маємо все. «Як же не дав би Він нам із Ним і всього?» Бог подарував людині безліч благословень; але одне на небі було більше за всі Його дари – той дар, який Він дав. І невже Він, давши це, відмовить нам в чомусь ще для нашого блага? Христос наш, і тому все наше. «Ви ж Христові, а Христос – Божий!»

На нашому шляху можуть бути і далі труднощі: сатана може як і раніше завдавати страждань та дошкуляти. Але ми повинні бути впевненими, що Бог, який віддав свого Сина та дає нам все, проведе нас до кінця. Він за нас. І хто може відлучити нас від Його любові? Був би наш шлях похмурим та тернистим, важким та небезпечним, сповненим випробувань та тривог, Бог за нас. Христос постраждав, Він був випробуваний і привів нас до того, щоб ми дивилися на Бога, як на свого Отця і на небо, як на наш дім.

У гріхах ми всі блукали, Ти любить не припиняв,
І Тебе ми принижали, та за нас Твій Син страждав.